Acupunctuur

Acupunctuur is een Chinese geneeswijze, die al vele duizenden jaren oud is. In de westerse wereld neemt de acupunctuur een steeds grotere plaats in, omdat deze geneeswijze lichaam, geest en omgeving niet los van elkaar ziet. Het is één geheel. Acupunctuur streeft naar balans, o.a. van Yin en Yang.

de Tao

Deze indeling van alles in twee grote, elkaar aanvullende delen is een hulpmiddel in de Traditioneel Chinese geneeskunde. Yin staat o.a. voor rust, koude, vrouwelijk en de nacht, terwijl Yang o.a. staat voor activiteit, warmte, mannelijk en overdag. Klachtenpatronen worden ook op deze manier bekeken.

 

In onze samenleving zijn veel factoren die u uit balans halen of die blokkades veroorzaken. De gevolgen hiervan belemmeren u in uw dagelijks functioneren. Acupunctuur zorgt voor een betere weerstand tegen dit alles en het bestrijdt ziektes, pijn en ongemakken. Het is een aanpak dicht bij de kern van het probleem. Een plaatselijke aandoening kan een oorzaak elders in het lichaam hebben.

Samengevat: acupunctuur zorgt voor een betere gezondheid en vermindert klachten.

Bel voor meer informatie 0316 – 200050

Er zijn te veel indicaties om op te noemen. De bekendste zijn:

 • Allergieën, o.a. hooikoorts / astma;
 • eczeem
 • angsten, paniekaanvallen,  depressies en burn-out;
 • hartkloppingen;
 • begeleiden van kankerpatiënten voor, tijdens en na de westerse behandelingen  (operaties, bestraling en chemo)
 • menstruatieklachten of overgangsklachten, ook na kanker (in overleg met uw specialist);
 • hoofdpijn/ migraine;
 • spierklachten/ rugklachten/ gewrichtsklachten;
 • spijsverteringsproblemen/ overgewicht;
 • verslavingen, waaronder roken;
 • vermoeidheidsproblemen/ slaapproblemen;
 • vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschapsklachten, stuitligging van de baby, geen weeën hebben (in overleg met uw verloskundige of gynaecoloog).

Zowel kinderen als volwassenen kunnen behandeld worden.

 • Altijd snel terecht
 • Team van specialisten
 • Voor alle leeftijden
 • Vaak via de verzekering
 • Persoonlijk advies

De behandeling:

Tijdens deze eerste behandeling brengt de acupuncturist de problemen waarmee u komt in kaart. Hij stelt vragen aan u, die te maken hebben met de westerse- en de oosterse diagnose. Ook voelt hij uw pols links en rechts en bekijkt hij uw tong. Soms geeft het drukken op de buik op diagnostische punten nog aanvullende informatie.
De acupuncturist kan gebruik maken van verschillende behandelmethoden.

Naalden

De naalden die worden gebruikt zijn zeer dunne Japanse naalden.

U voelt dan ook weinig van het inbrengen. De naalden worden slechts éénmaal gebruikt en worden zowel op het lichaam als in het oor gezet. In het oor worden ook kleine verblijfsnaalden, zaadjes en magneetjes geplaatst. De verblijfsnaalden blijven enige tijd (1 tot 2 weken) in het oor zitten.

Laser

De laser is een infrarood laser. U voelt hier niets van. De laser wordt zowel in het oor als op het lichaam gebruikt.

Chinese orgaanmassage (Chi Nei Tjsang)

De acupuncturist kan ervoor kiezen u te behandelen met Chinese orgaanmassage. Dit is een massage, waardoor o.a. de functie van de organen in de buik verbetert. Maar ook de energie in de buik en romp gaat beter stromen. Volgens de Chinezen hebben de organen een relatie met emoties. Dat deze massage daarop in werkt zal u niet verbazen.

Qi-kong oefeningen

Door deze oefeningen heeft u een handvat om zelf de Qi (energie) door uw lichaam te laten stromen.

Allergieën

Met acupunctuur is het mogelijk uw allergische reacties te verminderen. Er wordt d.m.v. de oosterse diagnose en via een meting d.m.v. ooracupunctuur vastgesteld hoe er behandeld gaat worden. Het liefst ziet hij u voor de periode waarin de allergie zich openbaart. Naast het behandelen van de dysbalans, geven verblijfsnaaldjes in het oor een onderdrukking van symptomen van de allergie.

Eczeem

Eczeemklachten kunnen een allergische oorzaak hebben, maar ook op zich staan. Een behandeling van eczeem kan soms meer dan een uur duren. Soms lukt het om de klachten te verminderen, maar verdwijnen ze niet geheel.

Zwangerschap

Hulp bij het in verwachting raken
Er zijn verschillende oorzaken waardoor zwanger worden niet direct lukt. Een analyse van mogelijke oorzaken van het uitblijven van een zwangerschap geeft de acupuncturist de mogelijkheid om zijn behandeling specifiek te maken. De acupuncturist kan vragen om een temperatuurcurve te maken, om de oorzaak vanuit TCM-perspectief te kunnen beoordelen. De behandeling kan dan gericht plaats vinden gedurende één of meer cycli.

Problemen tijdens de zwangerschap en bevalling

Tijdens de zwangerschap zijn er soms problemen als misselijkheid, vermoeidheid, depressiviteit en pijnklachten. Deze kunnen behandeld worden in samenspraak met uw verloskundige of gynaecoloog. Door de gerichte bijscholing op dit gebied kan jaap de Leve helpen bij deze klachten met in achtneming van de zwangerschap.
Als het tijd is voor de bevalling kan hij bij het uitblijven van weeën, in samenspraak met de verloskundige hulp bieden.

Oncologie

Behandeling van patiënten met kanker
Behandeling van de bijverschijnselen van chemokuren, bestralingen en later hormoontherapie vergt speciale kennis. Jaap de Leve heeft zich op dit terrein laten scholen en blijft hiermee bezig.

Hij weet hoe hij de werking van de westerse behandeling kan ondersteunen terwijl hij de vermoeidheid, misselijkheid, branden op de borst en stemmingswisselingen bestrijdt. Na de westerse behandeling van borstkanker krijgen veel vrouwen hormoontherapie. Tijdens deze hormoontherapie vermindert hij de overgangsverschijnselen. Het slapen gaat dan beter, er zijn minder opvliegers en u bent emotioneel stabieler. Hij voert deze behandeling graag in samenwerking met uw internist of oncoloog uit.

Duur van de behandeling

De behandeling duurt tussen de 30 en 60 minuten. Na de 6 e à 7 e behandeling wordt het behaalde resultaat doorgesproken. Naar aanleiding van dit gesprek wordt de behandeling voortgezet of gestopt.

De therapeut

Jaap de Leve is in deze praktijk de specialist op het gebied van acupunctuur. Hij heeft de studie bij de Anglo Dutch college of Acupuncture afgerond en heeft regelmatig aan nascholing gedaan.

Naast acupuncturist is Jaap de Leve ook werkzaam als Master (kinder)fysiotherapeut (MPPT) en is BIG-geregistreerd (59034342504).

Verwijzing nodig?

U kunt bij Jaap de Leve terecht met en zonder verwijzing van een arts.
Bij een aantal klachten is het raadzaam om pas te beginnen met de behandeling nadat u de arts om advies heeft gevraagd. Dit bespreekt hij met u tijdens het eerste contact.

Vergoeding van de behandelingen:

Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden een aanzienlijk deel van de kosten. Hoeveel en hoe vaak verschilt per verzekeraar en per polis. Dit kunt u navragen bij uw verzekeraar.

Jaap de Leve is gecertificeerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (lid nr D0588) .
Voor informatie kunt u bij Jaap de Leve of de N.V.A. terecht. www.acupunctuur.nl

De praktijk staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nr: 09200836

Praktijk AGB-code: 90000252

Zorgverlener AGB-code: 09-021501

Zijn specialisaties zijn:

 • Ooracupunctuur
 • Chinese orgaanmassage.
 • Begeleiding bij gynaecologische klachten als:
 • Overgangsklachten o.a. na borstkanker
 • Begeleiding bij zwangerschap, het uitblijven ervan en bevalling, (na overleg met uw verloskundige of gynaecoloog, als aanvulling op westerse zorg.)

Praktische informatie:

K.V.K nr. 09200836

De klachtenregeling verloopt via K.A.B.

wij hanteren de wettelijke privacy regels: acupunctuur de Leve_privacy_policy_v1.1

Prijslijst behandelingen acupunctuur 2024

Behandeling acupuntuur: €71,-

Korte behandeling: €35,50

Behandeling thuis: €85,-

Niet nagekomen behandeling: €35,50