Bekkenfysiotherapie

Buikklachten en klachten in het bekkengebied kunnen zeer belastend zijn. Het gaat daarbij immers vaak om problemen met plassen, de ontlasting en/of seksualiteit.
Bekkenfysiotherapie is een specialisatie van de fysiotherapie, die zich richt op klachten bij mannen en vrouwen in het buik- en bekkengebied.

Bij welke klachten kunt u terecht?

Pijnklachten:

deze kunnen onder andere voorkomen in de bekkenbodem, anus, vagina, penis, liezen, onderbuik en lage rug;

Plasklachten:

urine verlies, vaak moeten plassen, verminderde straal met plassen of nadruppelen;

Ontlastingsklachten:

verlies van ontlasting, obstipatie, hoge drang om te ontlasten, vaak moeten ontlasten of moeilijk kunnen legen.

Verzakkingsklachten:

van blaas, baarmoeder of darm.

Seksuele klachten:

pijn bij gemeenschap, erectieproblemen.

Bekkenpijn:

in de zwangerschap of na een bevalling.
Voor en na een operatie in het buik- en bekkenbodemgebied:
verzakkingsoperaties, verwijderingsoperaties van de prostaat, darmoperaties etc.

  • Altijd snel terecht
  • Team van specialisten
  • Voor alle leeftijden
  • Vaak via de verzekering
  • Persoonlijk advies

Oorzaken

Mannen, vrouwen en kinderen kunnen klachten krijgen doordat de bekkenbodem niet goed functioneert. De klachten ontstaan bijvoorbeeld na een bevalling of tijdens de overgang, na meerdere blaasontstekingen, of na een buik- of prostaatoperatie. Soms hangen de problemen samen met medicijngebruik, met andere ziektes of met psychische factoren. Er is vaak sprake van een combinatie van oorzaken.

 

De behandeling

Tijdens uw eerste bezoek aan de praktijk nemen wij de tijd om uw klachten goed in kaart te brengen, door middel van een uitgebreide intake. Vervolgens leggen wij u uit wat deze klachten betekenen, wat de bekkenfysiotherapeut hiermee kan doen en wat u er zelf in de loop van de tijd aan kunt doen.

Bij een volgende afspraak doen wij een lichamelijk onderzoek en starten we de oefentherapie. De bekkenfysiotherapeut zal eventueel een inwendig onderzoek uitvoeren. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van myofeedback, een EMG meting van de bekkenbodem spieren.

Het doel van deze behandelingen is om de bekkenbodemspieren zo optimaal mogelijk te laten functioneren en een goede stabiliteit van het bekken te realiseren.

Bij wie kunt u terecht?

U kunt voor bekkenfysiotherapie terecht bij Chinh Nguyen, Sabrina Nijkamp, Marit Verschoor, Silvia van Beers en Mandy Stevens

Als u een afspraak wilt maken, stuur dan een mail naar: bekken@viafysio.nl