Fysiotherapie in het water

Wanneer je normale activiteiten als lopen, bukken en staan als steeds moeilijker en pijnlijker ervaart, en daardoor de dagelijkse bezigheden steeds zwaarder gaan, kan dit u beperken in uw leven. De activiteiten die u graag deed zijn steeds minder prettig om te doen, omdat dit klachten geeft van bijvoorbeeld uw knieën, heupen, rug of schouders. Dit kan worden veroorzaakt door verminderde spierkracht en/of conditie of bijvoorbeeld artrose. Doordat het trainen van deze klachten in een oefenruimte te intensief kan zijn, kan dit aanleiding zijn voor meer klachten.

Als dit het geval is, dan is fysiotherapie in water wellicht iets voor u.

Fysiotherapie in water is een vorm van oefentherapie die in het water wordt gedaan. Dit kan groepsgewijs of individueel, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Fysiotherapie in water maakt het bewegen voor mensen met gewrichtsklachten makkelijker omdat de opwaartse kracht van het water het lichaam ‘lichter’ maakt en daardoor spieren meehelpt met het bewegen van de gewrichten.

Fysiotherapie in het water is niet alleen geschikt voor het behandelen van de reeds beschreven klachten, ook is het mogelijk te revalideren na bijvoorbeeld:

  • een nieuwe knie of heup
  • bij reumatische klachten
  • neurologische aandoeningen
  • spierziekten of bij blijvend of langdurig lichamelijk letsel.

De warmte van het water kan een positief effect hebben op de spieren en gewrichten. Afhankelijk van de intensiteit van de oefeningen kan met fysiotherapie in water gewrichten soepeler worden gemaakt en spierkracht en conditie worden verbeterd.

Bel voor meer informatie 0316 – 200050

  • Altijd snel terecht
  • Team van specialisten
  • Voor alle leeftijden
  • Vaak via de verzekering
  • Persoonlijk advies

De behandeling

Voordat u start met fysiotherapie in het water wordt eerst een kort gesprek met u gehouden en een onderzoek gedaan, om goed in kaart te kunnen brengen wat uw klachten precies zijn, waarna een behandelplan opgesteld wordt met persoonlijke haalbare doelen. In een trainingstraject waarvan de duur van tevoren wordt vastgesteld, wordt getracht deze persoonlijke doelen te behalen. Daarna kan eventueel verder worden geoefend in een oefenzaal. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om verder te gaan met oefenen in het water bij een reguliere zwemgroep, als aquarobics of aquajogging, bij het Lentebad (zie ook www.lentebad.nl).

 

De therapie wordt zowel individueel als in groepsverband (maximaal 4 personen) gegeven, afhankelijk van de klachten en de nodige begeleiding. De watertemperatuur is 30°C en het bad is toegankelijk voor mensen met een handicap. Bij het bad is een lift aanwezig.

Voor wie?

Fysiotherapie in het water is in principe voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt gekeken of uw persoonlijke situatie de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan de therapie. Om uw veiligheid in het water te kunnen waarborgen is het van belang dat u geen water angst heeft en in het bezit bent van een zwemdiploma. Uiteraard is het van belang dat i.v.m. hygiëne u geen open wonden heeft en dat u niet incontinent bent.

Waar?

Fysiotherapie in het water wordt gegeven in het Lentebad te Zevenaar. Het adres is Lentemorgen 13, 6903 CT Zevenaar.

Bij wie kunt u terecht?

Voor fysiotherapie in het water kunt u terecht bij Wendy Evers. Tevens is zij, naast algemeen fysiotherapeut, gespecialiseerd in de Manuele TherapieDry Needling en Medical Taping.

Kosten

U kunt in de polis van uw ziektekostenverzekering nalezen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan of en in welke mate fysiotherapie in het water voor u vergoed wordt en welke kosten u precies kunt declareren.

You have not added any layouts, please start by adding some.